x

Hipopotam Dişi Nurullah Daştan Özel Kalem işçiliği

Ürün Kodu : FYZ017
Osmanlı Pazar

300 Yıllık Osmanlı Kalem işinin Günümüzdeki SON temsilcisinden dişlerin arasında en sert olanı Hipopotam dişi Malzemeden mükemmel bir son eser.

13.503,00
Paylaş
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Teslimat ve İade Koşulları
  • Yorumlar
  • Stok Kodu: FYZ017
    Metaryel: 925 Ayar Gümüş
    Boyut: mm
    Kullanılan TAŞ: Hipopotam Dişi
    Ağırlık: 13,02 gr (+/-1,5) Numaraya Göre Değişebilir.
    Garanti: Ürünümüz Garantili ve Sertifikalıdır.
    Ödeme Metodları: Havale - EFT / Kredi Karti (12 Taksıt) / Kapıda Ödeme / Mail Order / Western Union
    Kargo:
    Ücretsiz Kargo. Ürünler Özel kutu içerisinde Fatura ve Sertifikalı olarak, OSMANLI PAZAR güvencesi ile gönderilmektedir.
    Üzerinde ki Yazı:
    Hazırlanış Süresi:
    Ürünler El işi Göz Nuru Olduğu için Teslimat Süresi  30-40 Gün içinde Yapılmaktadır.
    Özellikler:

                   Nurullah Daştan Usta Erzurum'da yarım asırdır geleneksel yöntemlerle yüzüklere Osmanlı, Selçuklu motiflerini, tarihi mekânları ve Kur'an ayetlerini işleyen bir yüzük Ustası "Yüzük yaparken hiçbir şekilde makine kullanmıyor, tamamı el emeği, göz nuru. Yüzüklere tarihi motifleri, Kur'an ayetlerini işleyen Nurullah Daştan Usta Osmanlı Yüzük İşleme Sanatını Günümüzde Yapabilen Nadide Ustalardan biridir.

                   Nurullah Daştan Usta, sanatta özgün olmanın önemli olduğunu ve her zaman en iyisini yapmaya çalıştığını vurgulayarak, bir yüzük için haftalarca çalıştığını, yüzüklere ruhunu kattığı yor. Ve asla aynı yüzüğün tekrarını yapmayan Nurullah Daştan Usta bu konuda da kendi sanatını gösteriyor.

    • Ürün Üzerindeki taş istek doğrultusunda değiştirilebilir. İstediğiniz taş doğrultusunda bu yüzük hazirlanabilir.
        MORS BALIĞI
      Soğuk denizlerde yaşayan iri gövdeli, yüzgeç ayaklı bir memeli. En çok Kuzey Buz Denizinin yüzen buzları ile kayalık kıyılarında barınır. Boyu 4,5 m, ağırlığı 1000-1500 kg kadardır. Karada, yüzgeç ayakları ile güçlükle sürünür. Çok iyi yüzer, 30 metreden daha derinlere dalabilir. Soğuk ve fırtınalı zamanlarda yüzen buzlara çıkar. Karaya çıktıklarında güneşin sıcaklığı ile kan damarları genişlediğinden pas kırmızı renkte görünürler.
           MORS BALIĞI DİŞİ
      Mors Balıgı dişi saglamlıgı ve mukavemeti bakımından Selçuklular ardından Osmanlılar tarafından kılıç , kama , mec ve  Tesbih Yapımında kullanılmıştır.                                        
      Bu dişin en büyük özelligi orta kısmındaki hafif sarı buzlu yapısıdır. bu bölümüne mors özü denir. Osmanlıcada en kıymetli şeyleri bülbülle ifade edillir. Bu Mors dişinin kıymetli olan ortasındaki buzlu yapıya Osmanlılar bülbül tükürügü demişlerdir.Topkapı sarayında hali hazırda sergide olan Fatih Sultan Mehmed Han'ın kılıcının kabzası Morsözü yani bülbül tükürügüdür.
      Morslar sanıldıgı gibi dişi için avlanmazlar.kendileri gibi soguk cografyalarda yaşayan insanlar kaliteli enerji deposu olan yaglarını yiyerek hayatta kalırlar...
  Benzer Ürünler  
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.